Kundvagnen är tom 
Svenska English

Köpvillkor

Är du under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd för få att beställa konst av mig. Gällande pris är det som anges på webbsidan då du gör beställningen om inte annat överenskommits. Leveransvillkor och ev. fraktkostnader avtalas i varje enskilt fall.

Orderbekräftelse

När jag mottagit din beställning skickar jag en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Ta för vana att alltid kontrollera din orderbekräftelse så att allt ser OK ut, skulle det vara något du undrar över så kontakta mig omedelbart. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med mig. Vill du annullera eller ändra något i din order så ber jag dig att höra av dig till mig så snart som möjligt.

Reservationer

Jag reserverar mig för att konstverk kan vara sålda och att webbsidan inte hunnit uppdateras.

Information om ångerrätt

Om konstverket köps på webbsidan gäller Distans- och hemförsäljningslagen. Enligt den har du som konsument (gäller ej företag) rätt att ångra köpet genom att meddela mig detta snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar från mottagandet av konstverket. För att du skall kunna utnyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Om du utnyttjar ångerrätten är det du som står för returkostnaden.
Om konstverket skadas eller kommer bort då du på eget initiativ återsänder det, är du som avsändare betalningsansvarig för godset. Jag rekommenderar därför att du packar försändelsen noga i originalförpackning eller likvärdigt packmaterial. Dessutom bör konstverket försäkras och skickas som spårbar sändning vid retur.

Användning av personuppgifter

Genom din registrering och/eller beställning samtycker du till att jag lagrar och använder uppgifter om dina inköp samt de kontaktuppgifter du lämnar. Uppgifterna lagras och används för att jag ska kunna fullfölja mina åtaganden gentemot dig och ge dig bättre service. Uppgifterna lagras och används även i informations- och marknadsföringssyfte. Detta innebär att jag kan, såvida du inte skriftligen motsatt dig det, komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig via mejl eller sms för information om mina utställningar eller nya konstverk.
Jag behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att dina kunduppgifter endast används av mig och min firma. Jag kommer inte att vidareförmedla uppgifter om dig annat än om det krävs i samband med att du beställt en produkt eller tjänst eller om jag anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande mig och min firma.

Säkerhet

Jag förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.
För att öka mina kunders trygghet vid köp har jag i samråd med min säkerhetsexpert bestämt att införa nedanstående rutiner för att öka säkerheten vid köp.

  • Mitt interna säkerhetssystem varnar om en order misstänks kunna vara ett bedrägeri. Säkerhetssystemet bygger på ett antal olika parametrar som har satts upp av min säkerhetsexpert och mina andra samarbetspartners.
     
  • Om säkerhetssystemet slår till väljer jag att inte leverera aktuell order. Ibland innebär det att en order stoppas trots att det inte rör sig om ett bedrägeri. Jag hoppas att du som kund har överseende med detta eftersom det rör sig om din säkerhet.

Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls och ärendet lämnas sedan till min säkerhetspartner för vidare uppföljning.

Leveransvillkor

Anpassad frakt för ömtåliga konstverk

P.g.a. att glas är ett mycket känsligt material levererar jag det köpta konstglaset genom eget ombud eller kurir. Alternativt kan köparen hämta konsten i min ateljé. I undantagsfall och när det gäller mindre föremål kan en paketdistributör anlitas. Ev. transport- och fraktkostnad tillkommer.

Posten - Hämta vid utlämningsställe

Vid leverans av konst inom Sverige använder jag i första hand Postnord. Dina varor levereras till ditt närmaste postkontor eller paketombud. Om du vid mottagandet av ditt paket hos ombudet upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad bör detta reklameras direkt till paketombudet. Eventuella inre skador i försändelsen anmäls snarast till mig. Vid leveranser med ett högt varuvärde sker utlämning alltid via närmaste utlämningsställe oavsett betalningssätt.

Betalvillkor

Faktura (15% handpenning)

Konstverket betalas till fullo i samband med överlämnandet vid direktleverans eller när köparen hämtar det i ateljén. Vid leverans med paketdistributör betalas konstverket i förskott eller enligt överenskommelse med säljaren. Betalning sker med Swish eller, efter överenskommelse med säljaren, mot faktura. Vid reservation av konstverk betalas en handpenning på 15 % av det totala priset.